ОПЕРАТИВНА НАРАДА: ВІДЗНАЧЕННЯ СТИПЕНДІАТІВ ТА ПЕРЕХІД ДО ПОМАРАНЧЕВОЇ ЗОНИ

05.10.2021 в 15:49

Чергова оперативна нарада при міському голові Олегу СТОГНІЮ розпочалася врученням посвідчень міського голови обдарованим 7 учням-переможцям олімпіад. Щомісячно з вересня 2021 року по травень 2022 року вони отримуватимуть стипендії у розмірі 500 гривень на свої карткові рахунки. Також за особливі досягнення у спорті 4 вихованкам Роменської дитячо-юнацької спортивної школи імені Віктора Гречаного вручені грамоти Виконавчого комітету Роменської міської ради Сумської області.

Головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Ромни» Світлана Швайка повідомила, що підприємство працює у надзвичайно напруженому режимі. Значно зріс рівень захворювань на ГРВІ та COVID-19. Із захворівших 98% не вакциновані.

Головний лікар КНП «Роменської центральної районної лікарні» Валентина ГУНЬКОВА зазначила, що вакцинація повністю не захищає від захворювання на коронавірусну хворобу, але перебіг хвороби значно легший. Станом на 05.10.2021 у стаціонарі перебуває 32 хворих і всі вони на кисні. За ніч померло 2 людини, за минулий тиждень – 5. Пік захворювання очікується на другу половину жовтня.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Валерій БОНДАРЕНКО поінформував, що Сумська область від сьогоднішнього дня знаходиться в помаранчевій зоні, але з огляду на стрімке зростання показників – наближається до червоної зони.

Також обговорили питання ситуації, яка склалася із перевезеннями пасажирів у зв’язку з різким підняттям ціни на газ. Очільник громади повідомив, що 4 жовтня відбулася нарада на якій були присутні обласні депутати, депутати міської ради, заступники міського голови, де було прийнято рішення збільшити суму компенсації за пільгове перевезення пасажирів на міських та міжміських маршрутах на поточний рік.

Керівники комунальних підприємств та підприємств-надавачів комунальних послуг повідомили про готовність до зимового періоду.

За повідомленням загального відділу

Всього коментарів: 0

Залишити коментар

Ваш email не буде опублікований.